Het is nu di dec 11, 2018 12:52

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: do jul 16, 2015 19:29 
Offline
Trucker

Geregistreerd: ma apr 07, 2014 18:55
Berichten: 134
Als ik mijn C1500 probeer te starten, geeft die juist een klik geluid. Komende van de solenoid denk ik. Maar startmotor slaat niet om. Heb de startmotor er als vandaan gehaald en zo geprobeerd. Net hetzelfde verhaal.

Het fenomeen trekt in ieder geval veel stroom want, de verlichting van de ventilatie gaat uit :shock: , en er kwam een vonk van de plus pool van de batterij.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: do jul 16, 2015 20:34 
Offline
Truck forum Junky
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 28, 2008 18:33
Berichten: 11599
Woonplaats: Zijtaart
Startmotor overleden :!:



Www.marlog-car-handling.com


Www.rockauto.com

_________________
Peer...

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 6:39 
Offline
Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 24, 2011 7:37
Berichten: 552
Woonplaats: Uithoorn
Yep, dood.

_________________
'91 454SS
496ci, alu. koppen, Edelbrock injectie, remote 80mm turbo.
http://youtu.be/nF8DPwoybCo


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 6:47 
Offline
Heavy Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di maart 08, 2011 20:56
Berichten: 1095
Woonplaats: Christof, 2003 Ram uit Brugge
Vorig jaar heb ik effe met zwakke batterij gereden en toen die zen voltage te laag stond kreeg ik dezelfde symptomen, enkel een klik in de startmotor en dashboardlampen, verwarming, etc die ermee stopte. Hoeveel volt heeft je batterij nog bij stilstaande motor?

Vonken van de pluspool is ook niet normaal, elektriciteit vonkt enkel bij een slecht contact, zou hier ook es naar kijken, misschien zit daar een probleem waardoor teveel weerstand en niet genoeg power meer om de starter te doen ronddraaien?

Wil maar zeggen, controleer eerst je batterij en bedrading naar je starter voor je nieuwe starter koopt, kost niks en als het daarin zit heb je geen onnodige kosten gemaakt?

_________________
Christof
2003 ram


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 8:45 
Offline
Trucker

Geregistreerd: vr mei 25, 2012 6:01
Berichten: 279
Woonplaats: Gistel, BE
Ik heb een vergelijkbaar fenomeen gehad, ook gewoon een klik die je hoorde en ondertussen de dashboard verlichting die uitgaat. Ik heb toen met startkabels nagekeken of de starter nog goed was, gewoon beide polen rechtstreeks aan de batterij. Motor ging zonder probleem rond dan de negatieve op het chassis en het was al gedaan met starten. Uiteindelijk was het dan corrosie tussen de - kabel en het chassis.

Alles opgeschuurd en weer starten zonder probleem.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 9:48 
Offline
Truck forum Junky
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 28, 2008 18:33
Berichten: 11599
Woonplaats: Zijtaart
ChevyJo schreef:
Als ik mijn C1500 probeer te starten, geeft die juist een klik geluid. Komende van de solenoid denk ik. Maar startmotor slaat niet om. Heb de startmotor er als vandaan gehaald en zo geprobeerd. Net hetzelfde verhaal.

Het fenomeen trekt in ieder geval veel stroom want, de verlichting van de ventilatie gaat uit :shock: , en er kwam een vonk van de plus pool van de batterij.





Als je goed leest zie je dat hij hem er ook onderuit gehaald heeft om te testen :!: zijn gewoon rotte lagers (bussen )een anker dat te veel ruimte heeft en dus aan het veld plakt . Op is op :wink:



Www.marlog-car-handling.com


Www.rockauto.com

_________________
Peer...

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 10:05 
Offline
Heavy Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di maart 08, 2011 20:56
Berichten: 1095
Woonplaats: Christof, 2003 Ram uit Brugge
hemiram schreef:
ChevyJo schreef:
Als ik mijn C1500 probeer te starten, geeft die juist een klik geluid. Komende van de solenoid denk ik. Maar startmotor slaat niet om. Heb de startmotor er als vandaan gehaald en zo geprobeerd. Net hetzelfde verhaal.

Het fenomeen trekt in ieder geval veel stroom want, de verlichting van de ventilatie gaat uit :shock: , en er kwam een vonk van de plus pool van de batterij.





Als je goed leest zie je dat hij hem er ook onderuit gehaald heeft om te testen :!: zijn gewoon rotte lagers (bussen )een anker dat te veel ruimte heeft en dus aan het veld plakt . Op is op :wink:



http://Www.marlog-car-handling.com


http://Www.rockauto.com


Daar had ik over gelezen :-), ik neem aan dat dat testen buiten de auto dan wel met andere batterij is gebeurd :-)? Maar ook al zou het de starter zelf zijn, zou ik toch ook es de aansluiting aan de polen nakijken, normaal gezien mag je daar geen vonken hebben.

_________________
Christof
2003 ram


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: di jul 21, 2015 14:59 
Offline
Trucker

Geregistreerd: ma apr 07, 2014 18:55
Berichten: 134
Raar maar waar ; de startmotor naast de chevy. De + pool met een starterkabel op de + pool van de solenoid. De - op de batterij. Een tang tussen de + en de S. De motor draait rond.

Dan de S draad verlengt en tot aan de start motor. Draai contact en niets....
Mijn multimeter op de S pool, multimeter op Min, Max, en die houdt de waarde 12,40. Dat is toch voldoende om de motor te laten ronddraaien.

Mvg,

Joris


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: di jul 21, 2015 15:24 
Offline
Heavy Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di maart 08, 2011 20:56
Berichten: 1095
Woonplaats: Christof, 2003 Ram uit Brugge
ChevyJo schreef:
Raar maar waar ; de startmotor naast de chevy. De + pool met een starterkabel op de + pool van de solenoid. De - op de batterij. Een tang tussen de + en de S. De motor draait rond.

Dan de S draad verlengt en tot aan de start motor. Draai contact en niets....
Mijn multimeter op de S pool, multimeter op Min, Max, en die houdt de waarde 12,40. Dat is toch voldoende om de motor te laten ronddraaien.

Mvg,

Joris


Niks raar, kabels (of batterijklem) zijn gaar :D :D , aan jou om uit te vinden dewelke.

Je kunt makkelijk 12,4V (wat trouwens te weinig is) hebben, maar doordat de kabel(s) slecht zijn hebben ze veel meer weerstand dan normaal, waardoor de batterij niet genoeg ampere heeft/geeft om de starter rond te doen draaien.

_________________
Christof
2003 ram


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: di jul 21, 2015 17:55 
Offline
Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di dec 06, 2011 20:59
Berichten: 413
Woonplaats: Vlaanderen4x4.be Gent
Slecht contact, massa probleem, accu te plat.

_________________
85 K30,6.2D,Ex-M1008,TH400,325/85R16 XML
08 GMT911HD CCSB,6.6TDLMM, All1000,285/65R18 BFG AT
http://Vlaanderen4x4.be Vlaanderen4x4.be
http://caiman.us Free Games
3-2-2010: Loss of a good friend.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: di jul 21, 2015 18:45 
Offline
Truck forum Junky
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 28, 2008 18:33
Berichten: 11599
Woonplaats: Zijtaart
In het bovenstaande bericht zeg je dat de startmotor het ook niet deed toen hij eraf was . Hoe zit het nu precies :drunken:



Www.marlog-car-handling.com


Www.rockauto.com

_________________
Peer...

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: di jul 21, 2015 20:01 
Offline
Heavy Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di maart 08, 2011 20:56
Berichten: 1095
Woonplaats: Christof, 2003 Ram uit Brugge
Mijn geld blijft op slechte kabel/klem staan :), zeker als hij zoals je in eerste bericht zei dat hij vonkt aan de batterij pool.

_________________
Christof
2003 ram


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: wo jul 22, 2015 11:40 
Offline
Trucker

Geregistreerd: ma apr 07, 2014 18:55
Berichten: 134
Gisteren nog is getest. Met verlengde signaal kabel doet de startmotor nix. Ik hang hem onder motor, niet bevestigt op het motorblok en dan draait hij rond. Ik monteer hem terug op de motor. De truck start éénmaal, ga een toertje doen.
Ik kom terug, wil terug starten en weer klik :(. Ik snap er niets meer van.

De - kabel is proper gemaakt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: wo jul 22, 2015 12:02 
Offline
Trucker

Geregistreerd: ma apr 07, 2014 18:55
Berichten: 134
NIEUWS : heb een startkabel genomen en die op het blok gehangen.

Klik klik, klik en hij stond te draaien....

zouden nu beide kabels slecht zijn ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Startproblemen.
BerichtGeplaatst: wo jul 22, 2015 13:20 
Offline
Trucker
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 24, 2011 7:37
Berichten: 552
Woonplaats: Uithoorn
Dus koud start hij goed en warm niet ?

_________________
'91 454SS
496ci, alu. koppen, Edelbrock injectie, remote 80mm turbo.
http://youtu.be/nF8DPwoybCo


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling